Dodano 25/03/2014 Zasłużone Bib Gourmand dla Brasserie Warszawska Z wielką radością śledzę sukcesy warszawskich lokali w rozmaitych konkursach i rankingach, w tym oczywiście światowo najbardziej uznanym czyli prze... Dodano 19/03/2014 Dziki trop jelenia W okolicy otworzono jakiś czas temu sklep z dziczyzną Dziki Trop, jego wąska specjalizacja sprzyja dbałości o jakość. Przekonałam się o tym ostatni... Dodano 10/03/2014 Postne śledzie i śledziki Wraz z ostatnią środą popielcową rozpoczął się post, i choć wielu z nas nie zwraca już uwagi na religijne nakazy i zakazy, do czasowego poszczenia ... Dodano 27/02/2014 Chrusty w zapusty… … przez wielu zwane faworkami, z pewnością mniej popularne od tłuściutkich pączków w dzisiejszy tłusty czwartek, a jednak mają zwolenników, do któr... Dodano 24/02/2014 Meatballs, it’s party time! Karnawał w rozkwicie i za chwilkę się kończy, a zatem dziś o propozycji znakomitej do tzw. bufetu, który skądinąd uważam za jedną z najlepszych for... Dodano 19/02/2014 Świeża ryba prosto z Bałtyku Przymierzałam się już od dłuższego czasu do skorzystania z usług Ryby u Rybaka czyli rodzinnej firmy z Darłowa, która od ponad 80 lat łowi na Bałty... Dodano 16/02/2014 Kuchnia+ czyli być jak gwiazda filmowa ;) W związku z ’50 przepisami na krewetki’ które szczęśliwie są na rynku oraz ’50 przepisami na jaja’ które ukażą się już na p... Dodano 13/02/2014 Sernik na Walentynki Choć z pewnością Walentynki nie przez wszystkich są radośnie witane i świętowane, jednak całkiem ich nie zauważyć szczególnie kiedy jesteśmy szczęś... Dodano 12/02/2014 Tarta tatin, słodka rozkosz zimową porą. Tarte tatin, czyli jeden z podstawowych deserów francuskich bistro właśnie teraz będzie smakował znakomicie. Jabłka wciąż jeszcze są 'żywe’ i... Dodano 10/02/2014 Pasta Malma z brokułami Przyjechał do mnie przepiękny biały kosz z czerwoną kokardą. Okazał się być smakowitym prezentem od marki Malma. Przyznam, że dopiero niedawno nauc... Dodano 05/02/2014 Tagliatelle z krewetkami i szafranem W tak piękny słoneczny dzień, który bardzo przypomina, że niedługa już zima, a wkrótce wiosna: i pierwsze ptaki już śpiewają i zapewne już za chwil... Dodano 03/02/2014 Risotto z maślakami Jak już wielokrotnie pisałam risotto jest jedną z moich największych kulinarnych miłości. Uwielbiam je gotować: 40 minut stania nad płaskim szeroki... Dodano 31/01/2014 Dzik jest dziki, dzik jest… … jest pyszny, co szczególnie nam wychowanym na wierszach Brzechwy, z trudem przychodzi przyznać. Jednak zachęcam gorąco do odważenia się! Rozmaite... Dodano 24/01/2014 Kuskus plus dynia piżmowa Kasze ostatnio mają swój czas. Odczarowane po rozgotowanych i/lub przypalonych na amen wspomnieniach z przedszkola, stają się smacznym i bardzo poż... Dodano 21/01/2014 Info prasowe o książce Nakładem wydawnictwa Principes Sp.z o.o. ukazuje się właśnie na rynku album kulinarny pt. ’50 przepisów na krewetki’. Jest to debiut ks... Dodano 20/01/2014 Warzywa pieczone w miodzie gryczanym Prawdziwa zima nareszcie przyszła ku uciesze najmłodszych. Dla nas wszystkich, którzy z radością pociągną na długim zimowym spacerze sanki czy spró... Dodano 17/01/2014 Tatar wołowy Jeśli kiedykolwiek w bardziej lub mniej znajomym towarzystwie zabraknie Wam tematów do konwersacji, rzućcie od niechcenia, że prawdziwy tatar to ty... ekuchareczka.pl Dodano 10/01/2014 „50 PRZEPISÓW NA KREWETKI” już do kupienia ! Lata temu rozpoczęta przygoda z kulinariami, pisaniem i fotografowaniem efektów kucharzenia zaowocowała przepięknym albumem kulinarnym poświęconym ... Dodano 09/01/2014 Pieczone bataty w roli dodatku W słodkich ziemniakach zakochałam się wiele lat temu w Argentynie. Do dziś nieodmiennie kojarzą mi się z prawdopodobnie najlepszym czasem w moim ży... Dodano 07/01/2014 Bakłażany inspired by Ottolenghi Yotam Ottolenghi i Sami Tamimi zawładnęli ostatnio moją kulinarną wyobraźnią całkowicie, a to za sprawą dwóch znakomitych książek kucharskich, jaki... Dodano 03/01/2014 Camembert na ciepło, czyli karnawałowa rozpusta Nie często nachodzi mnie wielka i nie do odparcia chęć na coś bardzo tłustego, ale kiedy już mnie najdzie to z reguły celuję w pyszne i baaaardzo t... 1 2 3 4 5 … 12 13