W związku z rozstrzygniętymi w ostatnią niedzielę Charytatywnymi Kulinarnymi Zawodami Dziennikarzy SONY poprosiłam Pana Redaktora Bartosza Węglarczyka o podzielenie się wrażeniami, a przede wszystkim zdradzenie, co takiego przygotował osobiście.

Mój ulubiony Współprowadzący DD TVN przyznał, że nie przepada za rybami (żabnica była podstawowym i obowiązkowym składnikiem dania głównego), zatem pozostawił ugotowanie dania głównego dwóm Ślicznym Członkiniom swojego zespołu, zaś sam skupił się na deserze. Z pewnością była to właściwa decyzja, ponieważ świeże truskawki z bitą śmietaną z siekaną miętą obsypane wiórkami skórki pomarańczy i czekolady wzbudziły zachwyt szacownego Jury i zajęły III miejsce!

Pan Bartosz wyznał, że osobiście gotuje od niedawna, choć jak na debiutanta w tej dziedzinie regularnie, bo nawet do dwóch razy w tygodniu. Coraz bardziej to lubi, a inspiruje Go kuchnia uprawiana przez znanego i lubianego Tomka Woźniaka, zwanego przez Pana Redaktora Mistrzem 🙂

Nie ukrywam, że przyjemnością byłoby skosztowanie tak smakowitego deseru osobiście zrobionego przez Pana Bartosza Węglarczyka 🙂 A tu jeszcze dodatkowo cel gotowania był szczytny i charytatywny 🙂 BRAWO!