Prosty przepis na krewetki ̵... dnia 18/09/2023 w: Gotujemy 0 komentarzy odwiedzin 0 polubień Makaron sepio di nero z krewetkami to pyszne danie inspirowane kuchnią włoską. Oczywiście składniki jakość makaronu, krewetek mogą w pewnym stopniu zmieniać ostateczny smak potrawy, ale nie jest to jakikolwiek problem. Polecam mój film gdzie pokazuję jak łatwo i szybko można przygotować. Składniki: 250 g makaronu nero di sepia (czarny makaron) 200 g krewetek, obranych i oczyszczonych 2 ząbki czosnku, posiekane 1 cebula, drobno posiekana 1 puszka pomidorów (ok. 400 g) lub 4 dojrzałe pomidory, obrane ze skórki i pokrojone w ekstrakt 1/2 rozwiązanie białe wino 2 łyżka oliwy z oliwek Sól i pieprz do smaku Świeża bazylia do dekoracji Sposób przygotowania: W treści garnku zagotuj osoloną wodę i gotuj makaron sepio di nero Zgodnie z instrukcją na dodatkowym. Zwykle gotuje się przez około 8-10 minut, ale jest wykonywany, jest al dente (niezbyt miękki). Następnie odcedź go i odstaw na bok. W kuchni rondlu do ogrzewania rozgrzewającego oliwę z jedzenia. Dodaj posiekaną cebulę i czosnek, i smażony przez kilka minut, aż będzie miękki i szklany. Dodaj krewetki do garnka i smaż je przez około 2-3 minuty z każdej strony, aż staną się różowe i dobrze się podsmażą. Wlej wino białe do garnka i gotuj przez kilka minut, aby alkohol się odparował. Dodaj pomidory lub pomidory z puszki do garnka. Wprowadź wszystko w stan wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj przez około 15-20 minut, aż do sos zgęstnieje i pomidory się rozpadną. Możesz doprawić solą i pieprzem do smaku. Wrzuć ugotowany makaron sepio di nero do garnka z sosem pomidorowym i krewetkami. Delikatnie, aby połączenie było naturalne; gotuj przez kilka minut, aby makaron się podgrzał. Podawaj danie na głębokim talerzu, posypane świeżą bazylią lub bez Danie z zachwytem nad twoimi gośćmi swoim smakiem i wyglądem. https://youtu.be/ZIc2SeR3Xt4?si=deuOJRlMbhnRH Dodaj komentarz Zapisz moje dane, adres e-mail i witrynę w przeglądarce aby wypełnić dane podczas pisania kolejnych komentarzy. Δ
Makaron sepio di nero z krewetkami to pyszne danie inspirowane kuchnią włoską. Oczywiście składniki jakość makaronu, krewetek mogą w pewnym stopniu zmieniać ostateczny smak potrawy, ale nie jest to jakikolwiek problem. Polecam mój film gdzie pokazuję jak łatwo i szybko można przygotować. Składniki: 250 g makaronu nero di sepia (czarny makaron) 200 g krewetek, obranych i oczyszczonych 2 ząbki czosnku, posiekane 1 cebula, drobno posiekana 1 puszka pomidorów (ok. 400 g) lub 4 dojrzałe pomidory, obrane ze skórki i pokrojone w ekstrakt 1/2 rozwiązanie białe wino 2 łyżka oliwy z oliwek Sól i pieprz do smaku Świeża bazylia do dekoracji Sposób przygotowania: W treści garnku zagotuj osoloną wodę i gotuj makaron sepio di nero Zgodnie z instrukcją na dodatkowym. Zwykle gotuje się przez około 8-10 minut, ale jest wykonywany, jest al dente (niezbyt miękki). Następnie odcedź go i odstaw na bok. W kuchni rondlu do ogrzewania rozgrzewającego oliwę z jedzenia. Dodaj posiekaną cebulę i czosnek, i smażony przez kilka minut, aż będzie miękki i szklany. Dodaj krewetki do garnka i smaż je przez około 2-3 minuty z każdej strony, aż staną się różowe i dobrze się podsmażą. Wlej wino białe do garnka i gotuj przez kilka minut, aby alkohol się odparował. Dodaj pomidory lub pomidory z puszki do garnka. Wprowadź wszystko w stan wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj przez około 15-20 minut, aż do sos zgęstnieje i pomidory się rozpadną. Możesz doprawić solą i pieprzem do smaku. Wrzuć ugotowany makaron sepio di nero do garnka z sosem pomidorowym i krewetkami. Delikatnie, aby połączenie było naturalne; gotuj przez kilka minut, aby makaron się podgrzał. Podawaj danie na głębokim talerzu, posypane świeżą bazylią lub bez Danie z zachwytem nad twoimi gośćmi swoim smakiem i wyglądem. https://youtu.be/ZIc2SeR3Xt4?si=deuOJRlMbhnRH